Fijn haar en gevoelige hoofdhuid

Fijn haar en gevoelige hoofdhuid.

Voor fijn haar en een gevoelige hoofdhuid hebben wij de juiste producten.

Fijn haar en gevoelige hoofdhuid

Deze producten gebruiken wij al meer dan 30 jaar. En onze klanten zijn daar erg tevreden over en gebruiken het nog steeds. Het mogelijk om je haar sterker te maken met een juiste shampoo

  1. Een shampoo waar de bestanddelen in zitten om dat te verkrijgen is o.a. Balance scalp Shampoo van de SP lijn. Deze shampoo is ook heel geschikt als je een gevoelige huid hebt.  Ook te gebruiken onder de douche voor je hele lichaam.  De shampoo geeft een milde verzorging en heeft een huidvriendelijke ph waarde. Dermatologisch getest op huidvriendelijkheid.

Fijn haar en gevoelige hoofdhuid.

  1. De Balance scalp lotion is een kalmeren de lotion die spanning en jeuk verlicht. Kalmeert en verzorgt de gevoelige huid. PH neutraal en alcohol en parfumvrij Dermatologisch getest op huidvriendelijkheid.
  2. De Balance scalp energy serum is een serum die helpt haaruitval te verminderen. Reduceert erfelijk en tijdelijk haarverlies tot 50%. En versterkt en verankert het haar. Maakt dun haar sterker Voor optimale resultaat voorbehandelen met Balance Scalp Shampoo.

Dus geschikt voor mannen én vrouwen. Er zit geen bepaalde geur aan de shampoo en tonic.

Te koop bij Oostindie Haarspecialisten, Speldenmakerstraat 40 8043CG Zwolle.

Kapsalon corona proof

Onze kapsalon corona proof.

Kapsalon corona proof

We hebben een grote kapsalon in Zwolle. Ruim opgezet en we dragen mondkapjes. Desinfectiemiddel voor de handen van de klant. En eventueel een mondkapje voor de klant.

Kapsalon corona proof.

De volgende klant op een andere stoel. Veel doorluchten en een lucht zuiveringsapparaat in de salon. Wij hebben dus meerdere maatregelen getroffen. Qua bescherming en veiligheid.

Toch hebben we nu weer een lockdown. Jammer, maar het is niet anders.

Wat een heftig jaar.

Zoals jullie misschien weten werken wij volledig op afspraak. En gaan voorlopig gewoon door met werken al kan het nu even weer 5 weken niet. Volgend jaar zal het eerst een drukke tijd worden. En dat is lastig voor ons. Wij proberen dan wel zo veel mogelijk mensen te helpen. Maar kunnen niet meer zo hard werken als voorheen. Maak dan ook z.s.m. een afspraak als je snel aan de beurt wilt zijn.

Je kan een afspraak maken via de rode knop op de website. Of bel ons gerust. De afspraak kan vanaf 20 januari 2021. Wees er snel bij, want het zal weer druk worden.

Maak snel een afspraak via de groene knop. Home

Wij helpen je alleen als je niet ziek bent. Dus niet verkouden en niet hoest.

Geef gerust aan ons door als je een styling product nodig hebt. Een shampoo of conditioner. Ook make-up producten zo lang de voorraad strekt. Wij gaan nu geen nieuwe voorraden aankopen. Wij bezorgen het bij je thuis. Je kan het gewoon pinnen aan de deur. Contact

Wij wensen iedereen een prettige kerst en een heel voorspoedig nieuwjaar.

Kapsalon Oostindie Haarspecialisten

Haarkleur

Haarkleur.

Een haarkleur goed aanbrengen alleen is niet goed genoeg.

Haarkleur

Haarkleur

Voor dat je een haarkleur opbrengt, is het belangrijk welke kleuren iemand mooi staat. In ieder geval moet je weten of iemand een koele kleur of een warme kleur mooi staat.

Oostindie Haarspecialisten bekijkt altijd voor dat ze iemand kleuren. Of iemand een koele of warme kleur het mooist staat.. ( wil je weten welk kleurtype jij bent? Ik geef je als je dat wilt een kledingkleuren uitleg met haarkleur advies) Als je wilt kan je gelijk een afspraak maken. Afspraak maken

Natuurlijk zijn er mensen die warme en koele kleuren staan. Zoals Koningin Maxima. Zij is een zomer/herfst type.

De meeste mensen in Nederland zijn zomertypes en hebben een koele kleur huid. Als deze mensen een warme haar kleur krijgen. Dan moeten zij alles aanpassen. Kleding, make-up enz. Anders lijkt het heel erg onnatuurlijk.

Haarkleur

Dan moet je niet alleen weten welk type iemand is, maar je moet ook alles weten over de technieken die je kunt gebruiken.

En, welk product het beste bij die persoon past. Een “echte kleuring”, een shampoo spoeling, een water spoeling, een henna, of coupe soleil, blondering enz.

Ook is de structuur van het haar belangrijk. Dun, dik, gesloten, open.

Henna geeft op grijs haar altijd een rossig uiterlijk. Ook is het niet grijs dekkend. Is dat wel het geval is er altijd een toevoeging bij de kleuring. In die toevoeging zitten metaalzouten.

Haarkleur

Nabehandeling; Altijd met een shampoo voor gekleurd haar en een conditioner, masker of kuur afsluiten.

Dan is de behandeling thuis ook erg belangrijk. Gebruik een shampoo voor gekleurd haar en een dito conditioner. Af en toe een masker of kuur voor gekleurd haar.

Bij Oostindie Haarspecialisten kan je bij je knipbehandeling vragen naar een kuur voor je gekleurde haar. Dat doen wij dan gelijk bij de wasbak. Lekker makkelijk voor jezelf.

Aangezien de mode weer langzaam aan het veranderen is. Naar krul, slag, volume en beweging in het haar. Is het voor veel kappers lastig om daar ook een kleur bij te geven.

Oostindie Haarspecialisten heeft Haidlines, dit is een volume omvorming waarbij er wel een kleuring gegeven kan worden. Uitgezonderd een Henna.

Natuurlijk is een kleuring ook mogelijk voor mannen. Oostindie Haarspecialisten kleurt al 30 jaar mannen haren. Vraag naar de mogelijkheden. Afspraak maken

Lang haar

Lang haar

Misschien laat je je haar niet zo vaak knippen, omdat je je haar gewoon mooi lang wilt.

lang haar

Mooi lang haar, betekend wel dat je haar meer verzorging nodig heeft. Als je je haar niet regelmatig laat knippen, breekt het haar sneller af. Ook blijft het niet bij gespleten haarpunten. Maar splijt je haar verder naar boven toe. Daarom moet de kapper meer haar afknippen dan je misschien zou willen.

Bezoek daarom toch om de 6 tot 10 weken de kapper.

Verzorg je lange haar goed. Investeer in goede producten. Laat je adviseren. Voor elk haartype is een ander product geschikt.

Niet alleen een goede shampoo is belangrijk, maar gebruik ook een goede conditioner.

Gebruik de shampoo en conditioner uit dezelfde lijn. De producten zijn op elkaar afgestemd. Laat je goed door de kapper adviseren en schaf daar ook de producten voor je haar aan. Kapper producten doe je langer mee.

Lang haar

Was je lange haar ook niet te vaak. Door te vaak wassen, kan je haar uitdrogen. Is het lastig om het wassen uit te stellen? Er is ook nog droogshampoo.

Spray in de zomer en zeker als je op vakantie gaat naar een warm land, je haar in met een UV spray. Optimale bescherming voor je mooie lange haar. Neem de U spray ook mee als je op wintersport gaat.

Wrijf je lange haar niet droog, nadat je het gewassen hebt, maar dep het. Nat haar is extra zwak en breekbaar. Knijp het overtollige water uit je haren en dep ze droog met een handdoek. Laat zoveel mogelijk natuurlijk drogen. Gebruik niet te vaak een stijltang.

Lang haar

Mooi lang haar borstel je elke dag.

Laat je lange haar knippen, koop een shampoo en krijg in de maand februari de conditioner voor de helft van de prijs.

workshop voor kappers

workshop voor kappers.

Tool voor haarkleuringen in workshop voor kappers/kleuradvies.

Heb jij een Kapsalon of werk je bij een Kapsalon?

Zoek je iets leuks voor het personeel of je klanten? 

Een nieuwe beleving in de salon? Een tool wat je commercieel in kunt zetten? Of een leuke avond samen met je collega’s?

Voor elke ( nieuwe ) klant of tijdens klanten avonden? Een tool voor het makkelijk adviseren van haarkleuringen.

Het mooiste effect voor je klant, met welk merk haarkleuring je ook werkt.

haarkleuring koper

Afspraak voor de workshop kan gemaakt worden op een avond of een maandag. Vanaf 4 medewerkers. Het maakt niet uit of medewerkers leerling of 1e krachten zijn.

De workshop voor kappers/kleuradvies kan gegeven worden in de eigen salon of bij Oostindie Haarspecialisten te Zwolle. https://www.oostindiehaarspecialisten.nl

De avond is een interactief gedeelte, zodat je ook een teambuilding krijgt. We kijken met hele duidelijke sjaals welke kleur je het mooiste staat. Ook kijken we naar contrast, want iemand met een lichte huid en blond haar, geef je geen zwarte haarkleuring in het haar.

De workshop gaat uit van de 4 seizoenen types.

Zomer, winter, herfst en lente. De types zomer en winter zijn de personen met een koele huid. De types lente en herfst een warme huid. Iemand met een koele huid staat een warme of koper kleur haar totaal niet. Andersom iemand met een warme huid staat niet in een matte of koele haarkleur.

We gaan dit op een hele makkelijke manier behandelen. Na de avond weet je dan ook wat je zelf bent.

Hebben jullie een leuke avond gehad en de tool willen gebruiken, dan krijgen jullie op een nader te bepalen tijdstip nog een stukje theorie. Op een hele simpele manier, voor iedereen te begrijpen. Maakt niet uit met welke haarkleuring je ook werkt. Daarna krijgt de salon de duidelijke sjaals om te gebruiken in de salon.

Heb je interesse? Ik vertel je er graag meer over. Tiny Oostindie. bel of mail me gerust tel: 06 37472098 of tiny@stijlwerkt.nl

http://www.stijlwerkt.nl

Het belang van een goede kapper

Het belang van een goede kapper.

Ook een uitstekende manier om je persoonlijkheid kracht bij te zetten is een mooi kapsel. Investeer in je kapsel maar ook in kwaliteitsproducten die glans en volume in je haar brengen.

Op zoek naar het ideale kapsel, aangepast aan jouw haartype en jouw levensstijl is essentieel. Maar onthoud ook dat een goede haarverzorging er voor zorgt dat je haar elke morgen makkelijker en sneller te kappen is.

Ken je dit?

Je legt de kapper uit wat je wilt, maar het resultaat lijkt niet op wat je bedoelde? Jouw haar is te kort geknipt of nét niet de juiste kleur. Als je thuis je haar gewassen hebt krijg je het niet meer in model. Lange wachttijden, terwijl je toch om 11 uur die afspraak had. .. Drie verschillende medewerkers nemen het van elkaar over. Het is druk in de kapsalon en je hebt het idee dat je kapsel niet de aandacht krijgt die het verdient. De kapster gaat tussendoor whats appen, afrekenen met andere klanten, een collega helpen … en als ze terugkomt weet ze niet meer precies waar ze gebleven is met knippen?

Een goed geknipt kapsel kan je zoveel plezier geven. Maar aan een slecht geknipt kapsel blijf je je ergeren. Een goede kapper bied je niet alleen een aangenaam bezoek aan de kapsalon. Ook als je zelf thuis je kapsel in model brengt levert het je weer plezier op. Je krijgt complimentjes over je kapsel en je voelt je lekker als je weet dat je haar goed zit.

Zoek jij de ideale kapsalon? Een kapper die goed luistert naar wat je wensen zijn en met zorg en aandacht je haar knipt?

kleur en coupe voor

kleur en coupe na

Prettige sfeer?

Bij Oostindie Haarspecialisten heb je één kapper voor de complete behandeling. Het is rustig, er staat een gezellig muziekje aan en je wordt vriendelijk en persoonlijk ontvangen. Oostindie Haarspecialisten nemen alle tijd om te luisteren naar je kapsel-wensen. Je wordt deskundig en met zorg en aandacht geknipt, gekleurd en of gepermanent. Sommige klanten zijn al jaren klant. Het zijn bijna vriendjes geworden. Er is geen stagiaire meer die je haar wast. Door regelmatige bijscholingen in binnen en buitenland blijft de kennis van het vak up-to-date. Henk en Tiny van Oostindie Haarspecialisten reserveert meer tijd en aandacht voor elke klant. Daardoor hebben zij volop aandacht voor de keuze van je kapsel, de kleur en de verzorging van je haar. De zorg en aandacht die aan de klanten wordt besteed, zorgt voor het optimale resultaat. Wil jij dat ook? Een kapper die goed luistert naar je wensen? Je kapsel wordt zoals je bedoeld had? Jouw haar valt zonder veel moeite in model? Persoonlijke aandacht en ontvangst in een sfeervolle omgeving? Deskundig advies en stylingtips? Een kapper voor je complete behandeling?

klik hier om een afspraak te maken Of bel 038-4225069.

Gevoelige hoofdhuid

GEVOELIGE HOOFDHUID.

Gevoelige hoofdhuid, steeds meer mensen klagen over jeukende gespannen hoofdhuid en roodheid. Dit kan verschillende oorzaken hebben. 

Bijvoorbeeld door uitdroging van de huid door centrale verwarming. Ook airconditioning kan uitdroging van de huid veroorzaken. En UV- straling heeft ook een negatief effect.

Ook Stress en een verstoorde stofwisseling. Of een verstoorde hormoonhuishouding. Maar ook vitaminegebrek en veroudering.

De oorzaak, de hoornlaag, de natuurlijke buffer van de hoofdhuid is vatbaarder voor huid irriterende invloeden. En is zodoende niet in staat om de beschermende functie uit te oefenen.

Tips: Voorkom borstelen en kammen met harde voorwerpen. Was het haar alleen met lauwwarm water. Niet föhnen met overmatige hitte.

Producten die helpen:

Balance scalp shampoo: Deze milde verzorging voor de gevoelige hoofdhuid met een huidvriendelijke ph waarde. Bereidt de hoofdhuid perfect voor op behandelingen tegen haarverlies. 

gevoelige hoofdhuid

Kalmerende lotion. Verlicht spanning en jeuk. Kalmeert en verzorgt de gevoelige hoofdhuid. 

Masker: Verlicht jeuk en kalmeert de hoofdhuid. Versterkt de natuurlijke beschermlaag van de huid. 

Gevoelige hoofdhuid

Gevoelige hoofdhuid en haarverlies.

Wanneer is er sprake van haarverlies? Het is volkomen normaal om per dag ongeveer 80 tot 100 haren te verliezen. Gedurende korte periodes kan dit aanzienlijk anders zijn. Zo is haaruitval bijvoorbeeld ook onderhevig aan de seizoenen. 

Welke soorten haarverlies zijn er? Tijdelijk haarverlies kan worden veroorzaakt door: o.a. langdurige stress. Maar ook tijdens zwangerschap. Of een medische behandeling of infecties. 

Balance scalp Energy Serum: reduceert erfelijk en tijdelijk haarverlies tot 50% en draagt aanzienlijk bij aan het gezonde onderhoud van de haargroei. Maakt dun haar sterker, kan haarverlies tot 50% verminderen.

Voor optimale resultaten de hoofdhuid voorbehandelen met Balance Scalp Shampoo. 

Tiny Oostindie; Wij hebben hele goede ervaringen met deze producten voor een gevoelige hoofdhuid en haaruitval. Meestal is het beste om de shampoo en de tonic te gebruiken als je een gevoelige hoofdhuid hebt en beginnende haaruitval.

De tonic zorgt er voor dat je hoofdhuid rustiger wordt en geen last meer hebt van jeuk. De shampoo wast je haar schoon en verzorgt de haren. De hoofdhuid voelt rustig aan na het wassen, geen strakke hoofdhuid, rode vlekken of jeuk.

Ben je een man en heb je beginnende haaruitval? Dan adviseren wij de shampoo met de Balance scalp energy serum. Deze producten moet je wel door gebruiken. Afspraak maken voor advies? Afspraak maken

Trend deze zomer voor je haarkleur.

Haarkleur trend

Het kleurbeeld is over het algemeen zachter, meer naturel of heel erg uitgesproken. Nu het haar beeld steeds kleurrijker wordt is er een toenemende vraag naar experts die alles weten over kleur;

Tiny over passie voor kleur, de favoriete technieken en de nieuwe tinten voor het komende seizoen. Koel is heel erg trend deze zomer, vooral koele tinten met diepte er in. Nieuwe neutrale kleuren paletten waar ook een subtiele make-up bij hoort. Een subtiele look, waarbij make-up vooral de mooiste kenmerken van het gezicht naar voren zal halen. Een frisse, chique look.

Tiny’s favoriete kleuren; In eerste instantie kijk ik wat een klant het beste staat. Of deze een warm of koel type is. Ook de gezichtsvorm is belangrijk; als je een hoekige kaaklijn hebt is het mooier om deze niet te accentueren met een felle kleur maar eerder met een gedempte donkere kleur. Zodat de kaaklijn zachter wordt. Het is ook vooral kijken naar de gezichtsvorm en haar van de klant. In overleg met de klant gaan we dan de kleur kiezen.

 

Grijs haar

Grijs haar.

Waarom staat grijs haar bij de één fantastisch en versterkt de kleur het uiterlijk en is het bij de ander saai en onopvallend?

grijs haar

Grijs haar kent ontzettend veel variaties, de meest lichte grijstint noemen we zilverwit en de donkerste antracietgrijs. Daarnaast kennen we bijvoorbeeld muisgrijs. Welke grijstint het beste bij iemand past is afhankelijk van de contrastwaarden in het uiterlijk.

Grijs haar.

Grijs haar is stugger van structuur en voelt droger aan. In grijs haar zit geen pigment meer. Pigment heb je nodig om kleur te krijgen. Daarom moet je als kapper het haar eerst voor behandelen, om een mooie natuurlijke kleur te krijgen.  

Veel mensen denken dat het haar stugger van structuur wordt door het kleuren van het haar. Het komt gewoon door vermindering van pigment. Ook mensen met suikerziekte krijgen stugger haar. 

Grijs haar bevat weinig vocht en wordt hierdoor weerbarstiger. En ja, natuurlijk is het makkelijker om je haren niet te kleuren. Hoef je alleen maar te knippen. Maar kijk eens in de spiegel. Is het echt mooier? Of maakt een kleur jou toch jonger? Bij sommige mensen scheelt het wel 10 jaar! 

Toch maar kleuren? Met een kleurbehandeling kun je grijs haar verfrissen door de voedende bestanddelen in een kleuring. Dat hoeft helemaal geen echte kleuring te zijn. Ook shampoo spoelingen of waterspoelingen zijn favoriet! 

Door met een kleurhoogte donkerbruin superdunne low light te maken, ontstaat verdieping van de zilverwitte kleur. Het resultaat biedt een harmonieus contrast met huid en ogen.

Grijs gemêleerd haar kun je kleuren met een as bruin, een middenasblond of lichtblonde superdunne high light voor een zachte frisse jonge uitstraling.

Vraag verder naar de mogelijkheden, wij werken met verzorgende kleuringen, en gebruiken onze professionele producten voor uw haar.

Ook mannen kunnen een kleurbehandeling krijgen, zelfs in 5 tot 10 minuten tijd, gewoon bij de wasbak.

Alleen, onze ervaring is, dat mannen toch liever een echte kleuring willen. En, dat kan bij ons. Maak gelijk een afspraak. Afspraak maken

Bij Oostindie Haarspecialisten, Kapsalon in Zwolle.

 

Droog Haar

Droog haar

Droog haar heeft vocht nodig. Vocht is belangrijk voor gezond haar. Het vochtgehalte van haar is de basis voor gezond haar. Gezond haar heeft eigenschappen zoals elasticiteit, vorm en hanteerbaarheid nodig. 

De oorzaak van een vochttekort is bijvoorbeeld een verminderde functie van de talgklieren. Dit kan een tekort van de natuurlijke vettige beschermlaag veroorzaken. Hierdoor droogt het haar uit. 

droog haar
Haar en hoofdhuid problemen Oostindie Haarspecialisten

Je haren kunnen ook neiging tot droogheid hebben door;

Lage luchtvochtigheid, bijvoorbeeld door droge lucht van centrale verwarming in de winter. Zon of zonnebank, chloorhoudend- en zeewater. Of doordat je je haren te vaak wast,  föhnt of toupeert. 

In de zomer worden haar en huid blootgesteld aan hoge intensiteit van licht en UV-licht. O door blootstelling aan wind, zout- of chloorhoudend water in combinatie met zonlicht. Dan raakt de structuur van het haar beschadigd.

Het haar droogt dan uit, wordt poreus en de kleur ervan verbleekt. Om ervoor te zorgen dat het haar tijdens de zomer niet beschadigd raakt. Dan moet je je haren zowel tijdens als na blootstelling aan zon beschermd worden.

Bovendien heeft het haar na het zonnebaden intensieve verzorging nodig voor heropbouw van de structuur en behoud van de natuurlijke vochtbalans. 

Laat je adviseren. Maak een afspraak voor een advies. Oostindie Haarspecialisten, Kapper in Zwolle.

De System Professional Hydrate lijn voorziet het haar langdurig van vocht en beschermt het actief tegen uitdroging.

De shampoo: Hydrateert effectief zonder het haar zwaar te maken. Voorziet het haar langdurig van vocht. Dermatologisch getest op huidvriendelijkheid.

Deze conditioner: Hydrateert het haar effectief zonder het haar zwaarder te maken. Actieve bescherming tegen uitdroging. Geeft direct een merkbare zachtheid. Dermatologisch getest op huidvriendelijkheid.

Het masker: Langdurige bescherming tegen uitdroging. Geeft direct een merkbare zachtheid. Voor normaal tot stug haar. Dermatologisch getest op huidvriendelijkheid.

droog haar