SP

sp logo

 

 

 

 

SP staat voor System Professional en is een merklijn van Wella.
In de loop van de jaren heeft de SP merklijn een groot aantal productlijnen ontwikkeld waarbij men zich per lijn richt op specifieke haarproblemen om het effect van elke behandeling te optimaliseren. Stug, fijn, droog, dof, uitvallend of beschadigd haar, voor elk van deze problemen is er een productlijn beschikbaar. Voor de hoofdhuid zijn er ook verschillende productlijnen beschikbaar, onder andere voor roos en de gevoelige hoofdhuid.

 

ONHANDELBAAR STUG HAAR

Onhandelbaar stug haar wordt gekenmerkt door een ongeordende styling met individuele haren die zichtbaar in verschillende richtingen groeien. Het haar zelf is zeer sterk, dik en weerbarstig. Het ziet er extreem droog uit en heeft niet de soepelheid die nodig is om het te kunnen stijlen. Hoe herken je onhandelbaar stug haar? Het ziet er ongezond uit, geen glans, moeilijk door te kammen en onhandelbaar. Om het haar te beschermen vermijd je te veel hitte tijdens het drogen. Behandel het haar zo natuurlijk mogelijk. Kam het haar niet te ruw door, trek er niet aan. Ontwar het haar voorzichtig en kam het zachtjes door.

sp-smoothen-set_bce1 Smoothen shampoo: controleert en verzacht de haarstructuur perfect. Maakt stug haar glad en soepel. Maakt het haar zeer prettig door te kammen. Dermatologisch getest op huidvriendelijkheid.

Smoothen conditioner: Controleert en verzacht de haarstructuur perfect. Houdt het haar in bedwang en verzacht. Dermatologisch getest op huidvriendelijkheid.

Smoothen mask: Ontwart, kalmeert en controleert de haarstructuur. Geeft verzorging aan stug haar en creëert een heerlijke soepelheid. Dermatologisch getest op huidvriendelijkheid.

 

DROOG HAAR

Waarom is vocht zo belangrijk voor gezond haar? Het vochtgehalte van haar is de basis voor gezond haar. Het bepaalt haareigenschappen zoals elasticiteit, vorm en hanteerbaarheid. Wat zijn de oorzaken van een vochttekort? Een verminderde functie van de talgklieren kan een tekort van de natuurlijke vettige beschermlaag veroorzaken. Hierdoor droogt het haar uit. Het haar kan de neiging tot droogheid hebben door: Lage luchtvochtigheid (bijvoorbeeld door droge lucht door centrale verwarming in de winter) Zon of zonnebank, chloorhoudend- en zeewater. Veelvuldig wassen, föhnen of stylen.hydrate-set

Hydrate shampoo: Hydrateert effectief zonder het haar zwaar te maken. Voorziet het haar langdurig van vocht. Dermatologisch getest op huidvriendelijkheid.

Hydrate conditioner: Hydrateert het haar effectief zonder het haar zwaarder te maken. Actieve bescherming tegen uitdroging. Geeft direct een merkbare zachtheid. Dermatologisch getest op huidvriendelijkheid.

Hydrate mask: Langdurige bescherming tegen uitdroging. Geeft direct een merkbare zachtheid. Voor normaal tot stug haar. Dermatologisch getest op huidvriendelijkheid.

Hydrate finish: Verzachtende verzorging. Geeft direct zachtheid. Voor merkbaar, zijdezacht, goed verzorgd haar. Dermatologisch getest op huidvriendelijkheid.

 

BESCHADIGD HAAR

Beschadigd haar heeft niet alleen een gebrek aan glans, soepelheid en een gezonde uitstraling, maar het kan onhandelbaar, pluizig en lastig te stylen zijn. Bovendien kan beschadigd haar aan de binnenkant beschadigd zijn en gemakkelijk afbreken of splijten aan de uiteinden.
Als beschadigd haar niet behandeld wordt, kan de beschadiging erger worden. Zodanig, dat de enige oplossing afknippen is. Beschadigd haar ziet er dof en stroachtig uit en heeft vaak gespleten punten. Wat zijn de oorzaken van beschadigd haar? Het haar te ruw afdrogen. Te ruw kammen of borstelen. Blonderingen, ook UV straling kan een beschadiging geven. Om de weerstand van het haar te herstellen, moet het haar worden gevoed en hersteld zowel aan de binnen- als de buitenkant.

repair-set

Repair shampoo: Herstelt en geeft een gelijkmatige structuur. Maakt dat het haar eenvoudig door te kammen is. Dermatologisch getest op huidvriendelijkheid.

Repair conditioner: Structuur verbeterende haarcrème. Laat het haar soepel aanvoelen. Herstelt het haar effectief. Dermatologisch getest op huidvriendelijkheid.

Repair mask: Herstelt het haar tot 100% na slechts één applicatie. Beschermt het haar tegen verdere beschadiging. Voor zeer beschadigd haar en medium tot stug haar. Dermatologisch getest op huidvriendelijkheid.

Perfect hair: Wanneer het haar droog is, is het stabiel en ongevoelig voor blootstelling aan hitte. Maar wanneer het nat is, is het tot 10 keer gevoeliger en loopt het ernstig risico op beschadiging bij blootstelling aan hitte. Perfect hair geeft het haar volume en verbetert de structuur. Bovendien beschermt het tegen de nadelige effecten van hitte. Herstelt het haar. Versterkt het haar. Beschermt tegen de hitte van de föhn. Dermatologisch getest op huidvriendelijkheid.

 

FIJN HAAR

Hoe herken je fijn haar? Fijn haar heeft een kleinere diameter. Minder elasticiteit en volume. Erg zacht. Fijn haar raakt snel statisch geladen. Reguliere styling blijft niet lang zitten. Fijn haar is erg zacht.

volumize-set

Volumize shampoo: Versterkt fijn haar zonder het zwaar te maken. Creëert een gewichtloos volume. Dermatologisch getest op huidvriendelijkheid.

Volumize leave-in conditioner: Stabiliseert het haar van binnenuit. Creëert een langdurig volume. Dermatologisch getest op huidvriendelijkheid.

Volumize mask: Stabiliseert het haar van binnenuit. Heeft uitstekende verzorgende eigenschappen. Creëert een gewichtloos volume. Dermatologisch getest op huidvriendelijkheid.

Weightless finish: Geeft een lichte volumetextuur. Dermatologisch getest op huidvriendelijkheid.

 

GEKLEURD HAAR

Gekleurd haar heeft bescherming nodig om de kleur te behouden die het heeft gekregen na de kleurbehandeling.

color-save-set

Color save shampoo: Zorgt voor een langdurig kleurbehoud. Beschermd tegen kleurvervaging. Geeft gekleurd haar weer een gezond verzorgd gevoel. Dermatologisch getest op huidvriendelijkheid.

Color save conditioner: Zorgt voor een langdurig kleurbehoud. Geeft een merkbare zachtheid aan gekleurd haar. Beschermd tegen kleurvervaging. Dermatologisch getest op huidvriendelijkheid.

Color save mask: Bescherming voor een langdurige kleurfrisheid. Intensieve bescherming en geeft een merkbare zachtheid. Dermatologisch getest op huidvriendelijkheid.

Color finish: Bewezen kleurbescherming voor een prachtige glans. Dermatologisch getest op huidvriendelijkheid.

 

DOF HAAR

Hoe krijg je meer glans in je haar? Glans is licht dat door het haaroppervlak wordt gereflecteerd. De weerkaatsing van licht wordt waargenomen als glans.

shine-define-set

Shine define shampoo: Verwijdert productresten die het haar dof maken. Zorgt voor het haar om er extra glans aan te geven. Dermatologisch getest op huidvriendelijkheid.

Shine define conditioner: Maakt het haaroppervlak glad. Verbetert de glans. Laat het haar aanzienlijk beter aanvoelen en verbetert de kambaarheid. Dermatologisch getest op huidvriendelijkheid.

Shine define mask: Aanzienlijke bevordering van glans.

 

ROOS

Hoe ontstaat huidschilfering? Een gezonde huid vernieuwt zichzelf voortdurend in ongeveer 30 dagen ontwikkelen de nieuwe cellen zich tot hoornlaagcellen. Deze zijn met het blote oog niet te zien en schilferen vanzelf van het huidoppervlak af. Deze normale procedure van huidgeneratie en schilfering is verstoord wanneer er sprake is van een schilferige huid. Onderzoek heeft aangetoond dat wanneer er sprake van een schilferige huid, de huid zich ongeveer elke 20 dagen vernieuwd. Dat is een derde sneller dan normaal. Deze cellen bereiken dan het huidoppervlak te snel en worden afgescheiden in grote cel formaties, voor het menselijk oog waarneembaar als platte schilfers.
Waardoor wordt roos veroorzaakt? In het geval van roos is de microflora van de hoofdhuid uit balans. De gezondheid van de hoofdhuid wordt grotendeels bepaald door de microflora. Deze bestaat uit micro-organismen, zoals bacteriën, gisten en schimmels, ze leven op onze huid en worden in evenwicht gehouden door een geavanceerd regulatie systeem. Bij wie aanleg heeft voor roos heeft een overmatige celdeling.
Roos op een droge huid: De roos laat bij de minste beweging los van het haar en de hoofdhuid. Kleine, platte en transparante schilfers.
Roos op een vette huid: Schilfervormige roos die moeilijk van haar en hoofhuid te verwijderen is. Wanneer je het tussen de vingertoppen wrijft, ontstaan er een olieachtige, vettige glans.
Onderscheid tussen roos en een gevoelige hoofdhuid: en roosachtig uitziende huid die is veroorzaakt door een (zeer) gevoelige hoofdhuid vereist een andere behandeling. Deze schilvering is vaak tijdelijk en is het gevolg van een lage luchtvochtigheid, stress en veroorzaakt een vochttekort in de hoornlaag waardoor de hoofdhuid uit droogt en gevoeligheid, spanning en jeuk kunnen ontstaan. In dit geval iss een behandeling met producten voor een gevoelige hoofdhuid nodig om de hoornlaag weer aan te sterken en zodoende de gevoeligheid te verminderen.

clear-scalp-set

Clear scalp shampoo: milde roos verwijderende reiniging. Beschermt al na het eerste gebruik effectief tegen de vorming van roos. Dermatologisch getest op huidvriendelijkheid.

Clear scalp shampeeling: Regulerende intensieve anti-roos behandeling. Bestrijdt duurzaam de hardnekkigste roos. Bevrijdt voor lange tijd van roos tot 2 maanden na regelmatige behandeling gedurende 4 weken. Dermatologisch getest op huidvriendelijkheid.

Clear scalp lotion: Bestrijdt roosvorming. Voorkomt hoofdhuidirritatie. Dermatologisch getest op huidvriendelijkheid. Dermatologisch getest op huidvriendelijkheid.

Clear scalp mask: Bestrijdt roos effectief. Verzorgt haar effectief. Dermatologisch getest op huidvriendelijkheid.

 

GEVOELIGE HOOFDHUID

Steeds meer mensen klagen over jeukende en gespannen hoofdhuid en roodheid. Dit wordt veroorzaakt door verschillende invloeden van buitenaf en van binnenuit. Van buitenaf: Milieuvervuiling, Uitdroging van de huid door centrale verwarming, airconditioning etc. , ontoereikende conditioning na kleur en omvormingsbehandelingen, UV- straling. Van binnenuit: Stress, verstoorde stofwisseling, verstoorde hormoonhuishouding, vitaminegebrek en veroudering.
In geval van gevoelige hoofdhuid is de hoornlaag, de natuurlijke buffer van de hoofdhuid, vatbaarder voor huid irriterende extreme invloeden en is zodoende niet in staat om de beschermende functie uit te oefenen.
Tips voor een gevoelige hoofdhuid: Voorkom borstelen en kammen met harde voorwerpen. Was het haar alleen met lauwwarm water. Niet föhnen met overmatige hitte.

balance-scalp-set

Balance scalp shampoo: Geeft een milde verzorging aan de gevoelige hoofdhuid met een huidvriendelijke ph waarde. Bereidt de hoofdhuid perfect voor op behandelingen tegen haarverlies. Dermatologisch getest op huidvriendelijkheid.

Balance scalp lotion: Kalmerende lotion. Verlicht spanning en jeuk. Kalmeert en verzorgt de gevoelige hoofdhuid. PH neutraal, alcohol en parfumvrij. Dermatologisch getest op huidvriendelijkheid.

Balance scalp mask: Verlicht jeuk en kalmeert de hoofdhuid. Versterkt de natuurlijke beschermlaag van de huid. Dermatologisch getest op huidvriendelijkheid.

 

HAARVERLIES

Wanneer is er sprake van haarverlies? Het is volkomen normaal om per dag ongeveer 80 tot 100 haren te verliezen. Gedurende korte periodes kan dit aanzienlijk anders zijn. Zo is haaruitval bijvoorbeeld ook onderhevig aan de seizoenen. Wanneer de dagelijkse haaruitval aanmerkelijk bovengemiddeld is gedurende langere periode wordt gesproken van haarverlies. Welke soorten haarverlies zijn er? Tijdelijk haarverlies kan worden veroorzaakt door: o.a. langdurige stress, zwangerschap, medische behandeling, infecties of mechanische externe effecten. Onomkeerbaar haarverlies: Dit type haarverlies wordt veroorzaakt door het mannelijke geslachtshormoon. Ook vrouwen kunnen last hebben van haarverlies, maar dit komt minder vaak voor.

wella-sp-balance-scalp-energy-serum

Balance scalp Energy Serum: met het zeer effectieve Energizing Complex reduceert erfelijk en tijdelijk haarverlies tot 50% en draagt aanzienlijk bij aan het gezonde onderhoud van de haargroei. Maakt dun haar sterker, kan haarverlies tot 50% verminderen. Voor optimale resultaten de hoofdhuid voorbehandelen met Balance Scalp Shampoo. Dermatologisch getest op huidvriendelijkheid.