Categoriearchief: Uncategorized

Haarkleuring en borstkanker

Haarverf en borstkanker wat heeft dat met elkaar te maken?

8 van de 10 vrouwen verven hun haar. Ongeveer 2 van 10 laten dat bij de kapper doen. Ook mannen gebruiken kleur in het haar. Of dat nu een natuurlijke kleuring is of een permanente kleuring. De meeste mensen kleuren hun haar zelf.

Op haarverf zijn strenge bepalingen in Nederland en ook verder in de Europese landen. Dus wat je aan haarverf koopt in de winkel is ook getest en aan strenge eisen voldaan.

 Je weet echter niet wat er voor haarverf in web winkels verkocht worden. En, het zal ook wel eens zo gaan als vlees uit andere landen, dat het niet gekeurd is.

Wat is nu natuurlijke haarverf? Dat is alles wat plantaardig is. Zoals henna.

Wella heeft ook 100% natuurlijke kleuringen. Dus kan je die ook bij ons krijgen voor je haar. Deze henna soort heeft de naam Eos.

Henna geeft op grijs haar altijd een rossig uiterlijk. Ook is het niet grijs dekkend. Is dat wel het geval is er altijd een toevoeging bij de kleuring. In die toevoeging zitten metaalzouten.

Een henna moet altijd op natuur haar gekleurd worden. . Doe je dat op gekleurd haar krijg je een chemische reactie. Dus slecht voor je haar.

Wij Oostindie Haarspecialisten, kleuren met de voor ons beste uitgeteste haarkleuring van Koleston Perfect.  https://www.wella.com/professional/nl-NL/lookbook-gallery

Deze haarkleuring is één van de kleuringen waar extra verzorging is aan toegevoegd. De kleuren lijken zoveel mogelijk op natuurlijke kleuren.

Wij hebben in al die jaren dat wij een kapsalon hebben, al verschillende kleuringen van verschillende firma’s uitgetest. En zijn op deze haarkleuringen uitgekomen. Ook hebben wij haarkleuringen uitgetest uit Amerika, ( waar de bepalingen nog het strengst zijn) en toch komen wij uit bij Koleston Perfect van Wella.

Voor zover wij weten hebben wij nog nooit gehoord dat deze haarkleuringen in verband staan met borst kanker. Anders zouden wij hier gelijk mee stoppen.

Er zijn wel meer uitspraken geweest, zelfs dat je door een stijltang borstkanker kan krijgen. Onzin natuurlijk!

Hier een link van een publicatie uit de Volkskrant. Geen bewijzen. https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/vrouwen-krijgen-eerder-borstkanker-als-ze-hun-haar-verven-klopt-dit-wel~bee061dd/

Lang haar

Lang haar

Misschien laat je je haar niet zo vaak knippen, omdat je je haar gewoon mooi lang wilt.

Mooi lang haar, betekend wel dat je haar meer verzorging nodig heeft. Als je je haar niet regelmatig laat knippen, breekt het haar sneller af. Ook blijft het niet bij gespleten haarpunten. Maar splijt je haar verder naar boven toe. Daarom moet de kapper meer haar afknippen dan je misschien zou willen.

Bezoek daarom toch om de 6 tot 10 weken de kapper. Verzorg je lange haar goed. Investeer in goede producten. Laat je adviseren. Voor elk haartype is een ander product geschikt.

Niet alleen een goede shampoo is belangrijk, maar gebruik ook een goede conditioner.

Gebruik de shampoo en conditioner uit dezelfde lijn. De producten zijn op elkaar afgestemd. Laat je goed door de kapper adviseren en schaf daar ook de producten voor je haar aan. Kappers producten doe je langer mee.

Was je lange haar ook niet te vaak. Door te vaak wassen, kan je haar uitdrogen. Is het lastig om het wassen uit te stellen? Er is ook nog droogshampoo.

Spray in de zomer en zeker als je op vakantie gaat naar een warm land, je haar in met een UV spray. Optimale bescherming voor je mooie lange haar. Neem de U spray ook mee als je op wintersport gaat.

Wrijf je lange haar niet droog, nadat je het gewassen hebt, maar dep het. Nat haar is extra zwak en breekbaar. Knijp het overtollige water uit je haren en dep ze droog met een handdoek. Laat zoveel mogelijk natuurlijk drogen. Gebruik niet te vaak een stijltang.

Mooi lang haar borstel je elke dag.

Laat je lange haar knippen, koop een shampoo en krijg in de maand februari de conditioner voor de helft van de prijs.

workshop voor kappers

Tool voor haarkleuringen in workshop voor kappers/kleuradvies

Heb jij een Kapsalon of werk je bij een Kapsalon?

Zoek je iets leuks voor het personeel of je klanten? 

Een nieuwe beleving in de salon? Een tool wat je commercieel in kunt zetten? Of een leuke avond samen met je collega’s?

Voor elke ( nieuwe ) klant of tijdens klanten avonden? Een tool voor het makkelijk adviseren van haarkleuringen.

Het mooiste effect voor je klant, met welk merk haarkleuring je ook werkt.

haarkleuring koper

Afspraak voor de workshop kan gemaakt worden op een avond of een maandag. Vanaf 4 medewerkers. Het maakt niet uit of medewerkers leerling of 1e krachten zijn.

De workshop voor kappers/kleuradvies kan gegeven worden in de eigen salon of bij Oostindie Haarspecialisten te Zwolle. https://www.oostindiehaarspecialisten.nl

De avond is een interactief gedeelte, zodat je ook een teambuilding krijgt. We kijken met hele duidelijke sjaals welke kleur je het mooiste staat. Ook kijken we naar contrast, want iemand met een lichte huid en blond haar, geef je geen zwarte haarkleuring in het haar.

De workshop gaat uit van de 4 seizoenen types.

Zomer, winter, herfst en lente. De types zomer en winter zijn de personen met een koele huid. De types lente en herfst een warme huid. Iemand met een koele huid staat een warme of koper kleur haar totaal niet. Andersom iemand met een warme huid staat niet in een matte of koele haarkleur. We gaan dit op een hele makkelijke manier behandelen. Na de avond weet je dan ook wat je zelf bent.

Hebben jullie een leuke avond gehad en de tool willen gebruiken, dan krijgen jullie op een nader te bepalen tijdstip nog een stukje theorie. Op een hele simpele manier, voor iedereen te begrijpen. Maakt niet uit met welke haarkleuring je ook werkt. Daarna krijgt de salon de duidelijke sjaals om te gebruiken in de salon.

Heb je interesse? Ik vertel je er graag meer over. Tiny Oostindie. bel of mail me gerust tel: 06 37472098 of tiny@stijlwerkt.nl

http://www.stijlwerkt.nl

Het belang van een goede kapper

Het belang van een goede kapper.

Ook een uitstekende manier om je persoonlijkheid kracht bij te zetten is een mooi kapsel. Investeer in je kapsel maar ook in kwaliteitsproducten die glans en volume in je haar brengen.

Op zoek naar het ideale kapsel, aangepast aan jouw haartype en jouw levensstijl is essentieel. Maar onthoud ook dat een goede haarverzorging er voor zorgt dat je haar elke morgen makkelijker en sneller te kappen is.

Ken je dit?

Je legt de kapper uit wat je wilt, maar het resultaat lijkt niet op wat je bedoelde? Jouw haar is te kort geknipt of nét niet de juiste kleur. Als je thuis je haar gewassen hebt krijg je het niet meer in model. Lange wachttijden, terwijl je toch om 11 uur die afspraak had. .. Drie verschillende medewerkers nemen het van elkaar over. Het is druk in de kapsalon en je hebt het idee dat je kapsel niet de aandacht krijgt die het verdient. De kapster gaat tussendoor whats appen, afrekenen met andere klanten, een collega helpen … en als ze terugkomt weet ze niet meer precies waar ze gebleven is met knippen?

Een goed geknipt kapsel kan je zoveel plezier geven. Maar aan een slecht geknipt kapsel blijf je je ergeren. Een goede kapper bied je niet alleen een aangenaam bezoek aan de kapsalon. Ook als je zelf thuis je kapsel in model brengt levert het je weer plezier op. Je krijgt complimentjes over je kapsel en je voelt je lekker als je weet dat je haar goed zit.

Zoek jij de ideale kapsalon? Een kapper die goed luistert naar wat je wensen zijn en met zorg en aandacht je haar knipt?

kleur en coupe voor

kleur en coupe na

Prettige sfeer?

Bij Oostindie Haarspecialisten heb je één kapper voor de complete behandeling. Het is rustig, er staat een gezellig muziekje aan en je wordt vriendelijk en persoonlijk ontvangen. Oostindie Haarspecialisten nemen alle tijd om te luisteren naar je kapsel-wensen. Je wordt deskundig en met zorg en aandacht geknipt, gekleurd en of gepermanent. Sommige klanten zijn al jaren klant. Het zijn bijna vriendjes geworden. Er is geen stagiaire meer die je haar wast. Door regelmatige bijscholingen in binnen en buitenland blijft de kennis van het vak up-to-date. Henk en Tiny van Oostindie Haarspecialisten reserveert meer tijd en aandacht voor elke klant. Daardoor hebben zij volop aandacht voor de keuze van je kapsel, de kleur en de verzorging van je haar. De zorg en aandacht die aan de klanten wordt besteed, zorgt voor het optimale resultaat. Wil jij dat ook? Een kapper die goed luistert naar je wensen? Je kapsel wordt zoals je bedoeld had? Jouw haar valt zonder veel moeite in model? Persoonlijke aandacht en ontvangst in een sfeervolle omgeving? Deskundig advies en stylingtips? Een kapper voor je complete behandeling?

klik hier om een afspraak te maken Of bel 038-4225069.

Gevoelige hoofdhuid

Heb je een GEVOELIGE HOOFDHUID?

Steeds meer mensen klagen over jeukende en gespannen hoofdhuid en roodheid. Dit wordt veroorzaakt door verschillende invloeden van buitenaf en van binnenuit. Van buitenaf: Milieuvervuiling, Uitdroging van de huid door centrale verwarming, airconditioning etc. , ontoereikende verzorging na kleur en omvormingsbehandelingen, UV- straling. Van binnenuit: Stress, verstoorde stofwisseling, verstoorde hormoonhuishouding, vitaminegebrek en veroudering.

In geval van gevoelige hoofdhuid is de hoornlaag, de natuurlijke buffer van de hoofdhuid, vatbaarder voor huid irriterende extreme invloeden en is zodoende niet in staat om de beschermende functie uit te oefenen.
Tips voor een gevoelige hoofdhuid: Voorkom borstelen en kammen met harde voorwerpen. Was het haar alleen met lauwwarm water. Niet föhnen met overmatige hitte.

Producten die helpen bij een gevoelige hoofdhuid:

Balance scalp shampoo: Geeft een milde verzorging aan de gevoelige hoofdhuid met een huidvriendelijke ph waarde. Bereidt de hoofdhuid perfect voor op behandelingen tegen haarverlies. Dermatologisch getest op huidvriendelijkheid.

Balance scalp lotion: Kalmerende lotion. Verlicht spanning en jeuk. Kalmeert en verzorgt de gevoelige hoofdhuid. PH neutraal, alcohol en parfumvrij. Dermatologisch getest op huidvriendelijkheid.

Balance scalp mask: Verlicht jeuk en kalmeert de hoofdhuid. Versterkt de natuurlijke beschermlaag van de huid. Dermatologisch getest op huidvriendelijkheid.

HAARVERLIES

Wanneer is er sprake van haarverlies? Het is volkomen normaal om per dag ongeveer 80 tot 100 haren te verliezen. Gedurende korte periodes kan dit aanzienlijk anders zijn. Zo is haaruitval bijvoorbeeld ook onderhevig aan de seizoenen. Wanneer de dagelijkse haaruitval aanmerkelijk bovengemiddeld is gedurende langere periode wordt gesproken van haarverlies. Welke soorten haarverlies zijn er? Tijdelijk haarverlies kan worden veroorzaakt door: o.a. langdurige stress, zwangerschap, medische behandeling, infecties of mechanische externe effecten. Onomkeerbaar haarverlies: Dit type haarverlies wordt veroorzaakt door het mannelijke geslachtshormoon.

Balance scalp Energy Serum: met het zeer effectieve Energizing Complex reduceert erfelijk en tijdelijk haarverlies tot 50% en draagt aanzienlijk bij aan het gezonde onderhoud van de haargroei. Maakt dun haar sterker, kan haarverlies tot 50% verminderen. Voor optimale resultaten de hoofdhuid voorbehandelen met Balance Scalp Shampoo. Dermatologisch getest op huidvriendelijkheid.

Tiny Oostindie; Wij hebben hele goede ervaringen met deze producten voor een gevoelige hoofdhuid en haaruitval. Meestal is het beste om de shampoo en de tonic te gebruiken als je een gevoelige hoofdhuid hebt en beginnende haaruitval. De tonic zorgt er voor dat je hoofdhuid rustiger wordt en geen last meer hebt van jeuk. De shampoo wast je haar schoon en verzorgt de haren. De hoofdhuid voelt rustig aan na het wassen, geen strakke hoofdhuid, rode vlekken of jeuk. Ben je een man en heb je beginnende haaruitval? Dan adviseren wij de shampoo met de Balance scalp energy serum. Deze producten moet je wel door gebruiken.

Foto presentatie mode 2016/2017

 Op vrijdagavond 9 december presenteert Tiny Oostindie een spectaculaire foto presentatie van de nieuwe mode, kleuren en make-up. Deze presentatie is van a.s.19.00 tot 21.00 uur.

Wat is nu het belang van deze presentatie? Deze presentatie is gemaakt door de bekende trendwatcher Christine Boland. Tiny: Ik ben aangesloten bij de Vereniging voor image professionals en elk jaar laten wij als vereniging een trendwatcher komen. Wij weten dat mode belangrijk is en wij houden er altijd rekening mee bij ons advies. Echter kijken wij als image consultant meer naar wat bij iemand past en wat iemand interessanter maakt. Hoe kom jij in deze nieuwe mode en nieuwe mode kleuren tot je recht. Er zijn mensen die denken; ja, ik zie de nieuwe mode toch in de winkels? Je ziet allerlei modeshows en foto’s op internet.

Waarom nu een trendwatcher? Een trendwatcher weet wat er in de wereld gebeurt en gebeuren gaat. De mode springt daar op in. Ook weet een trendwatcher wat er volgend jaar voor mode en kleuren aan komen of blijven. Daarom vinden wij als vereniging dat ook zo belangrijk om bij te blijven en elk jaar een trendwatcher uit te nodigen. Als privé persoon is het niet mogelijk om deze presentatie bij te wonen, de kosten zijn erg hoog. Als vereniging is het wel te doen, wij kopen dan ook altijd deze presentatie gezamenlijk. De foto’s mogen niet op internet, maar wij mogen het wel gebruiken voor onze klanten. De foto presentatie heb ik dan ook gekocht, daarom reken ik ook een prijs voor deze avond. De prijs heb ik wel helemaal aangepast omdat ik vind dat zoveel mogelijk vrouwen de kans moeten hebben om deze presentatie te bekijken. Onder het genot van een hapje en drankje. Let wel; als je deze winter iets koopt en de kleur of het model is volgend jaar weer uit is dat wel een beetje zonde. Koop je echter iets wat volgend jaar ook nog in de mode is, ben je trots en blij dat je de presentatie hebt gezien. Prijs € 15,- p.p. https://www.kleuradvieszwolle.nl/product-categorie/cadeaubonnen/

Ik verloot deze avond een 2 uur shoppen advies onder één van de aanwezigen.

Ook als je niet wint kan je een 2 uur shoppen advies boeken voor 39 euro p.p. bij minimaal 4 en maximaal 6 personen samen shoppen. Denk er maar over na, deze aanbieding is alleen te boeken op 9 december. Een mooi Sinterklaas cadeautje voor jezelf.

 

Make-up:

Een sprankelende look voor de nieuwe herfst/winter collectie. De nieuwste kleuren display staat die avond op tafel. Een paar nieuwe kleuren oogschaduw, potloden en lipsticks.

Nagellak gekozen aan de hand van de laatste catwalk trends. Met deze kleuren worden nagels ongetwijfeld één van de mooiste en feestelijke accessoires. Een nagellak welke lang blijft zitten, mooi glanst, snel droogt en eenvoudig is aan te brengen en te verwijderen. Een intens gel effect zonder gebruik van een lamp.

Als je wilt mag je de nieuwe kleuren uitproberen of help ik je daar mee.

Bij aanschaf van 55 euro aan make-up producten krijg je een mascara roller t.w.v. 15 euro gratis.

Oostindie Haarspecialisten

Trend deze zomer voor je haarkleur.

Haarkleur trend

Het kleurbeeld is over het algemeen zachter, meer naturel of heel erg uitgesproken. Nu het haar beeld steeds kleurrijker wordt is er een toenemende vraag naar experts die alles weten over kleur;

Tiny over passie voor kleur, de favoriete technieken en de nieuwe tinten voor het komende seizoen. Koel is heel erg trend deze zomer, vooral koele tinten met diepte er in. Nieuwe neutrale kleuren paletten waar ook een subtiele make-up bij hoort. Een subtiele look, waarbij make-up vooral de mooiste kenmerken van het gezicht naar voren zal halen. Een frisse, chique look.

Tiny’s favoriete kleuren; In eerste instantie kijk ik wat een klant het beste staat. Of deze een warm of koel type is. Ook de gezichtsvorm is belangrijk; als je een hoekige kaaklijn hebt is het mooier om deze niet te accentueren met een felle kleur maar eerder met een gedempte donkere kleur. Zodat de kaaklijn zachter wordt. Het is ook vooral kijken naar de gezichtsvorm en haar van de klant. In overleg met de klant gaan we dan de kleur kiezen.

 

Grijs haar

Grijsnuances.

Waarom staat grijs haar bij de één fantastisch en versterkt de kleur het uiterlijk en is het bij de ander saai en onopvallend? Grijs haar kent ontzettend veel variaties, de meest lichte grijstint noemen we zilverwit en de donkerste antracietgrijs. Daarnaast kennen we bijvoorbeeld muisgrijs. Welke grijstint het beste bij iemand past is afhankelijk van de contrastwaarden in het uiterlijk.

Grijs haar.

Grijs haar is stugger van structuur en voelt droger aan. Veel mensen denken dat dit veroorzaakt wordt door het kleuren van het haar. Dit is niet het geval, grijs haar bevat weinig vocht en wordt hierdoor weerbarstiger. Met een kleurbehandeling kun je grijs haar verfrissen door de voedende bestanddelen in een kleuring.

Door met een kleurhoogte donkerbruin superdunne low light te maken, ontstaat verdieping van de zilverwitte kleur. Het resultaat biedt een harmonieus contrast met huid en ogen.

Grijs gemêleerd haar kun je kleuren met een as bruin, een middenasblond of lichtblonde superdunne high light voor een zachte frisse jonge uitstraling.

Vraag verder naar de mogelijkheden, wij werken met verzorgende kleuringen, en gebruiken onze professionele producten voor uw haar.

Ook mannen kunnen een kleurbehandeling krijgen, zelfs in 5 tot 10 minuten tijd, gewoon bij de wasbak. Bij Oostindie Haarspecialisten, Kapsalon in Zwolle.

 

Droog Haar

Droog haar

Droog haar heeft vocht nodig. Waarom is vocht zo belangrijk voor gezond haar? Het vochtgehalte van haar is de basis voor gezond haar. Het bepaalt haar eigenschappen zoals elasticiteit, vorm en hanteerbaarheid. Wat zijn de oorzaken van een vochttekort? Een verminderde functie van de talgklieren kan een tekort van de natuurlijke vettige beschermlaag veroorzaken. Hierdoor droogt het haar uit. Het haar kan de neiging tot droogheid hebben door: Lage luchtvochtigheid (bijvoorbeeld door droge lucht door centrale verwarming in de winter) Zon of zonnebank, chloorhoudend- en zeewater. Veelvuldig wassen, föhnen of stylen.

In de zomer worden haar en huid blootgesteld aan hoge intensiteit van licht en UV-licht. Wanneer haar wordt blootgesteld aan wind, zout- of chloorhoudend water in combinatie met zonlicht, raakt de structuur van het haar beschadigd. Het haar droogt uit, wordt poreus en de kleur ervan verbleekt. Om ervoor te zorgen dat het haar tijdens de zomer ondanks deze externe invloeden niet beschadigd raakt, moet het zowel tijdens als na blootstelling aan zon beschermd worden. Bovendien heeft het haar na het zonnebaden intensieve verzorging nodig voor heropbouw van de structuur en behoud van de natuurlijke vochtbalans. Oostindie Haarspecialisten, Kapper in Zwolle.

De System Professional Hydrate lijn met het speciale active moisture complex voorziet het haar langdurig van vocht en beschermt het actief tegen uitdroging.

Hydrate shampoo: Hydrateert effectief zonder het haar zwaar te maken. Voorziet het haar langdurig van vocht. Dermatologisch getest op huidvriendelijkheid.

Hydrate conditioner: Hydrateert het haar effectief zonder het haar zwaarder te maken. Actieve bescherming tegen uitdroging. Geeft direct een merkbare zachtheid. Dermatologisch getest op huidvriendelijkheid.

Hydrate mask: Langdurige bescherming tegen uitdroging. Geeft direct een merkbare zachtheid. Voor normaal tot stug haar. Dermatologisch getest op huidvriendelijkheid.

Hydrate finish: Verzachtende verzorging. Geeft direct zachtheid. Voor merkbaar, zijdezacht, goed verzorgd haar. Dermatologisch getest op huidvriendelijkheid.

droog haar