Droog Haar

Droog haar

Droog haar heeft vocht nodig. Vocht is belangrijk voor gezond haar. Het vochtgehalte van haar is de basis voor gezond haar. Gezond haar heeft eigenschappen zoals elasticiteit, vorm en hanteerbaarheid nodig. 

De oorzaak van een vochttekort is bijvoorbeeld een verminderde functie van de talgklieren. Dit kan een tekort van de natuurlijke vettige beschermlaag veroorzaken. Hierdoor droogt het haar uit. 

droog haar
Haar en hoofdhuid problemen Oostindie Haarspecialisten

Je haren kunnen ook neiging tot droogheid hebben door;

Lage luchtvochtigheid, bijvoorbeeld door droge lucht van centrale verwarming in de winter. Zon of zonnebank, chloorhoudend- en zeewater. Of doordat je je haren te vaak wast,  föhnt of toupeert. 

In de zomer worden haar en huid blootgesteld aan hoge intensiteit van licht en UV-licht. O door blootstelling aan wind, zout- of chloorhoudend water in combinatie met zonlicht. Dan raakt de structuur van het haar beschadigd.

Het haar droogt dan uit, wordt poreus en de kleur ervan verbleekt. Om ervoor te zorgen dat het haar tijdens de zomer niet beschadigd raakt. Dan moet je je haren zowel tijdens als na blootstelling aan zon beschermd worden.

Bovendien heeft het haar na het zonnebaden intensieve verzorging nodig voor heropbouw van de structuur en behoud van de natuurlijke vochtbalans. 

Laat je adviseren. Maak een afspraak voor een advies. Oostindie Haarspecialisten, Kapper in Zwolle.

De System Professional Hydrate lijn voorziet het haar langdurig van vocht en beschermt het actief tegen uitdroging.

De shampoo: Hydrateert effectief zonder het haar zwaar te maken. Voorziet het haar langdurig van vocht. Dermatologisch getest op huidvriendelijkheid.

Deze conditioner: Hydrateert het haar effectief zonder het haar zwaarder te maken. Actieve bescherming tegen uitdroging. Geeft direct een merkbare zachtheid. Dermatologisch getest op huidvriendelijkheid.

Het masker: Langdurige bescherming tegen uitdroging. Geeft direct een merkbare zachtheid. Voor normaal tot stug haar. Dermatologisch getest op huidvriendelijkheid.

droog haar