Droog Haar

Droog haar

Droog haar heeft vocht nodig. Waarom is vocht zo belangrijk voor gezond haar? Het vochtgehalte van haar is de basis voor gezond haar. Het bepaalt haar eigenschappen zoals elasticiteit, vorm en hanteerbaarheid. Wat zijn de oorzaken van een vochttekort? Een verminderde functie van de talgklieren kan een tekort van de natuurlijke vettige beschermlaag veroorzaken. Hierdoor droogt het haar uit. Het haar kan de neiging tot droogheid hebben door: Lage luchtvochtigheid (bijvoorbeeld door droge lucht door centrale verwarming in de winter) Zon of zonnebank, chloorhoudend- en zeewater. Veelvuldig wassen, föhnen of stylen.

In de zomer worden haar en huid blootgesteld aan hoge intensiteit van licht en UV-licht. Wanneer haar wordt blootgesteld aan wind, zout- of chloorhoudend water in combinatie met zonlicht, raakt de structuur van het haar beschadigd. Het haar droogt uit, wordt poreus en de kleur ervan verbleekt. Om ervoor te zorgen dat het haar tijdens de zomer ondanks deze externe invloeden niet beschadigd raakt, moet het zowel tijdens als na blootstelling aan zon beschermd worden. Bovendien heeft het haar na het zonnebaden intensieve verzorging nodig voor heropbouw van de structuur en behoud van de natuurlijke vochtbalans. Oostindie Haarspecialisten, Kapper in Zwolle.

De System Professional Hydrate lijn met het speciale active moisture complex voorziet het haar langdurig van vocht en beschermt het actief tegen uitdroging.

Hydrate shampoo: Hydrateert effectief zonder het haar zwaar te maken. Voorziet het haar langdurig van vocht. Dermatologisch getest op huidvriendelijkheid.

Hydrate conditioner: Hydrateert het haar effectief zonder het haar zwaarder te maken. Actieve bescherming tegen uitdroging. Geeft direct een merkbare zachtheid. Dermatologisch getest op huidvriendelijkheid.

Hydrate mask: Langdurige bescherming tegen uitdroging. Geeft direct een merkbare zachtheid. Voor normaal tot stug haar. Dermatologisch getest op huidvriendelijkheid.

Hydrate finish: Verzachtende verzorging. Geeft direct zachtheid. Voor merkbaar, zijdezacht, goed verzorgd haar. Dermatologisch getest op huidvriendelijkheid.

droog haar