Gevoelige hoofdhuid

Heb je een GEVOELIGE HOOFDHUID?

Steeds meer mensen klagen over jeukende en gespannen hoofdhuid en roodheid. Dit wordt veroorzaakt door verschillende invloeden van buitenaf en van binnenuit. Van buitenaf: Milieuvervuiling, Uitdroging van de huid door centrale verwarming, airconditioning etc. , ontoereikende verzorging na kleur en omvormingsbehandelingen, UV- straling. Van binnenuit: Stress, verstoorde stofwisseling, verstoorde hormoonhuishouding, vitaminegebrek en veroudering.

In geval van gevoelige hoofdhuid is de hoornlaag, de natuurlijke buffer van de hoofdhuid, vatbaarder voor huid irriterende extreme invloeden en is zodoende niet in staat om de beschermende functie uit te oefenen.
Tips voor een gevoelige hoofdhuid: Voorkom borstelen en kammen met harde voorwerpen. Was het haar alleen met lauwwarm water. Niet föhnen met overmatige hitte.

Producten die helpen bij een gevoelige hoofdhuid:

Balance scalp shampoo: Geeft een milde verzorging aan de gevoelige hoofdhuid met een huidvriendelijke ph waarde. Bereidt de hoofdhuid perfect voor op behandelingen tegen haarverlies. Dermatologisch getest op huidvriendelijkheid.

Balance scalp lotion: Kalmerende lotion. Verlicht spanning en jeuk. Kalmeert en verzorgt de gevoelige hoofdhuid. PH neutraal, alcohol en parfumvrij. Dermatologisch getest op huidvriendelijkheid.

Balance scalp mask: Verlicht jeuk en kalmeert de hoofdhuid. Versterkt de natuurlijke beschermlaag van de huid. Dermatologisch getest op huidvriendelijkheid.

HAARVERLIES

Wanneer is er sprake van haarverlies? Het is volkomen normaal om per dag ongeveer 80 tot 100 haren te verliezen. Gedurende korte periodes kan dit aanzienlijk anders zijn. Zo is haaruitval bijvoorbeeld ook onderhevig aan de seizoenen. Wanneer de dagelijkse haaruitval aanmerkelijk bovengemiddeld is gedurende langere periode wordt gesproken van haarverlies. Welke soorten haarverlies zijn er? Tijdelijk haarverlies kan worden veroorzaakt door: o.a. langdurige stress, zwangerschap, medische behandeling, infecties of mechanische externe effecten. Onomkeerbaar haarverlies: Dit type haarverlies wordt veroorzaakt door het mannelijke geslachtshormoon.

Balance scalp Energy Serum: met het zeer effectieve Energizing Complex reduceert erfelijk en tijdelijk haarverlies tot 50% en draagt aanzienlijk bij aan het gezonde onderhoud van de haargroei. Maakt dun haar sterker, kan haarverlies tot 50% verminderen. Voor optimale resultaten de hoofdhuid voorbehandelen met Balance Scalp Shampoo. Dermatologisch getest op huidvriendelijkheid.

Tiny Oostindie; Wij hebben hele goede ervaringen met deze producten voor een gevoelige hoofdhuid en haaruitval. Meestal is het beste om de shampoo en de tonic te gebruiken als je een gevoelige hoofdhuid hebt en beginnende haaruitval. De tonic zorgt er voor dat je hoofdhuid rustiger wordt en geen last meer hebt van jeuk. De shampoo wast je haar schoon en verzorgt de haren. De hoofdhuid voelt rustig aan na het wassen, geen strakke hoofdhuid, rode vlekken of jeuk. Ben je een man en heb je beginnende haaruitval? Dan adviseren wij de shampoo met de Balance scalp energy serum. Deze producten moet je wel door gebruiken.