Grijs haar

Grijs haar.

Waarom staat grijs haar bij de één fantastisch en versterkt de kleur het uiterlijk en is het bij de ander saai en onopvallend?

grijs haar

Grijs haar kent ontzettend veel variaties, de meest lichte grijstint noemen we zilverwit en de donkerste antracietgrijs. Daarnaast kennen we bijvoorbeeld muisgrijs. Welke grijstint het beste bij iemand past is afhankelijk van de contrastwaarden in het uiterlijk.

Grijs haar.

Grijs haar is stugger van structuur en voelt droger aan. In grijs haar zit geen pigment meer. Pigment heb je nodig om kleur te krijgen. Daarom moet je als kapper het haar eerst voor behandelen, om een mooie natuurlijke kleur te krijgen.  

Veel mensen denken dat het haar stugger van structuur wordt door het kleuren van het haar. Het komt gewoon door vermindering van pigment. Ook mensen met suikerziekte krijgen stugger haar. 

Grijs haar bevat weinig vocht en wordt hierdoor weerbarstiger. En ja, natuurlijk is het makkelijker om je haren niet te kleuren. Hoef je alleen maar te knippen. Maar kijk eens in de spiegel. Is het echt mooier? Of maakt een kleur jou toch jonger? Bij sommige mensen scheelt het wel 10 jaar! 

Toch maar kleuren? Met een kleurbehandeling kun je grijs haar verfrissen door de voedende bestanddelen in een kleuring. Dat hoeft helemaal geen echte kleuring te zijn. Ook shampoo spoelingen of waterspoelingen zijn favoriet! 

Door met een kleurhoogte donkerbruin superdunne low light te maken, ontstaat verdieping van de zilverwitte kleur. Het resultaat biedt een harmonieus contrast met huid en ogen.

Grijs gemêleerd haar kun je kleuren met een as bruin, een middenasblond of lichtblonde superdunne high light voor een zachte frisse jonge uitstraling.

Vraag verder naar de mogelijkheden, wij werken met verzorgende kleuringen, en gebruiken onze professionele producten voor uw haar.

Ook mannen kunnen een kleurbehandeling krijgen, zelfs in 5 tot 10 minuten tijd, gewoon bij de wasbak.

Alleen, onze ervaring is, dat mannen toch liever een echte kleuring willen. En, dat kan bij ons. Maak gelijk een afspraak. Afspraak maken

Bij Oostindie Haarspecialisten, Kapsalon in Zwolle.