Haarkleuring en borstkanker

Haarverf en borstkanker wat heeft dat met elkaar te maken?

8 van de 10 vrouwen verven hun haar. Ongeveer 2 van 10 laten dat bij de kapper doen. Ook mannen gebruiken kleur in het haar. Of dat nu een natuurlijke kleuring is of een permanente kleuring. De meeste mensen kleuren hun haar zelf.

Op haarverf zijn strenge bepalingen in Nederland en ook verder in de Europese landen. Dus wat je aan haarverf koopt in de winkel is ook getest en aan strenge eisen voldaan.

 Je weet echter niet wat er voor haarverf in web winkels verkocht worden. En, het zal ook wel eens zo gaan als vlees uit andere landen, dat het niet gekeurd is.

Wat is nu natuurlijke haarverf? Dat is alles wat plantaardig is. Zoals henna.

Wella heeft ook 100% natuurlijke kleuringen. Dus kan je die ook bij ons krijgen voor je haar. Deze henna soort heeft de naam Eos.

Henna geeft op grijs haar altijd een rossig uiterlijk. Ook is het niet grijs dekkend. Is dat wel het geval is er altijd een toevoeging bij de kleuring. In die toevoeging zitten metaalzouten.

Een henna moet altijd op natuur haar gekleurd worden. . Doe je dat op gekleurd haar krijg je een chemische reactie. Dus slecht voor je haar.

Wij Oostindie Haarspecialisten, kleuren met de voor ons beste uitgeteste haarkleuring van Koleston Perfect.  https://www.wella.com/professional/nl-NL/lookbook-gallery

Deze haarkleuring is één van de kleuringen waar extra verzorging is aan toegevoegd. De kleuren lijken zoveel mogelijk op natuurlijke kleuren.

Wij hebben in al die jaren dat wij een kapsalon hebben, al verschillende kleuringen van verschillende firma’s uitgetest. En zijn op deze haarkleuringen uitgekomen. Ook hebben wij haarkleuringen uitgetest uit Amerika, ( waar de bepalingen nog het strengst zijn) en toch komen wij uit bij Koleston Perfect van Wella.

Voor zover wij weten hebben wij nog nooit gehoord dat deze haarkleuringen in verband staan met borst kanker. Anders zouden wij hier gelijk mee stoppen.

Er zijn wel meer uitspraken geweest, zelfs dat je door een stijltang borstkanker kan krijgen. Onzin natuurlijk!

Hier een link van een publicatie uit de Volkskrant. Geen bewijzen. https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/vrouwen-krijgen-eerder-borstkanker-als-ze-hun-haar-verven-klopt-dit-wel~bee061dd/