Welke gezichtsvorm heb jij? en welk kapsel past daar bij?

De stand van de ogen, de vorm van de wenkbrauwen, de hoogte van het voorhoofd, de grootte van de oren, de dominantie van de jukbeenderen en de vorm van het gezicht spelen een grote rol bij het vinden van een persoonlijke coupe.

Haar en make-up zijn samen in staat om te verbergen of te accentueren en daardoor de uitstraling van de persoon te verhogen. Niet alleen voor het haar maar ook voor de make-up gaat men uit van de vorm van het gezicht.

Gezichtsvormen, welke zijn er, en welk kapsel is daar het mooiste bij.

Ovaal

Volgens onze beleving voor schoonheid is dit de meest perfecte vorm. Met de ovale gezichtsvorm kun je met je kapsel werkelijk alle kanten op. Ideaal voor mensen die steeds iets anders willen. Kort, halflang of lang, opgestoken, uit het gezicht en strak naar achteren, het kan allemaal. Houd wel rekening met de hoogte van het voorhoofd en de lengte van de nek.

Vierkant

Dit gezicht heeft een markante kaaklijn. Dat kan heel sprekend zijn en voor wie dat wil kan dat nog eens geaccentueerd worden met horizontale en botte lijnen op de kaaklijn. Wie het gezicht zachter en minder uitgesproken wil laten lijken, werkt met vloeiende, zachte lijnen over de kaaklijn heen. In laagjes geknipt en asymmetrisch kan ook. Met een volle pony accentueer je de vierkante vorm en met een midden scheiding camoufleer je deze vorm. Ook beweging en krullen maken de vierkante vorm zachter.

Rond

Creëer volume op het hoofd. Opgestoken haar zal het gezicht langer doen lijken. Mensen met een rond gezicht hebben ook vaak een korte nek. In dat geval zou je of een korte nek lijn kunnen laten knippen of het haar erover heen laten vallen. Wil je een boblijn laat dan de bob aan de achterkant in een gradatie knippen en de voorkant langer laten. Ook vloeiende zachte lijnen laten een rond gezicht langer lijken.

Lang

Lange haren zullen het gezicht nog langer laten lijken. Volume aan de zijkant door het haar daar in laagjes te laten knippen helpt. Neem geen midden scheiding. Pony, een lok of een zij scheiding laat het gezicht ronder lijken. Ook halflange botte lijnen breken de lengte halverwege.

Hartvormig

De hartvormige gezichtsvorm heeft het breedste gedeelte ter hoogte van je slapen. Kies voor langer haar met laagjes en beweging rond de kin partij.