Zonnebank

Zonnestudio Oostindie Haarspecialisten.

Gevestigd in Zwolle/Westenholte. Te bereiken met de fiets 3 minuten van Stadshagen.  Zonnen is op afspraak. Dit kan al vanaf 6 minuten. Het is mogelijk om per keer af te rekenen of kiezen voor een abonnement.

Froukje Visser: Omdat ik veel last heb van mijn spieren, ga ik lekker onder de zonnebank. Ik merk dat de warmte van de zonnebank mij goed doet. De zonnebank van Oostindie Haarspecialisten zit in de buurt. Het is keurig, verzorgd en schoon. Douche is aanwezig. Een momentje voor mezelf en een lekkere ontspanning. Een soort meditatie gevoel, en ik voel me dan gewoon lekker. Mensen zeggen; je ziet er goed uit. Dat doet ook iets met me.

Dr. Krause van het universiteitsziekenhuis Benjamin Franklin in Berlijn heeft onderzoek uitgevoerd naar de positieve effecten van zonlicht op hart- en vaatziekten. Wat bleek? De kans op trombose, hartaanvallen en beroertes is vele malen minder wanneer men verantwoord gebruik maakt van de zonnebank!

zonnebank

Zonnen met verstand

Wat iedereen moet weten over verantwoord bruinen. Bij het woord zon denk je aan vrije tijd en vakantie ook zeggen mensen als iemand een mooi kleurtje heeft, “je ziet er gezond uit.”

Zonlicht bestaat uit verschillende soorten straling. Zichtbaar en onzichtbaar. UV ultra violette straling. Het meest onzichtbare energierijke deel van het zonlicht. UV helpt bij de aanmaak van vitamine D in ons lichaam. Nodig o.a. voor sterke botten. Echter te veel UV is niet goed. Het kan de huid en ogen beschadigen. Om verantwoord te zonnen is in feite heel simpel. Voorkomen dat de huid schade ondervindt. Hoeveel UV iemand kan verdragen en hoe het lichaam daarop reageert, staat in nauw verband met het persoonlijke huidtype.

Wat is je huidtype: Type 1 is een zeer gevoelige huid, bruint niet of weinig. Type 2 is gevoelig, bruint langzaam. Type 3 is minder gevoelig, bruint normaal. Type 4 weinig gevoelige huid en bruint snel.

Heb je droog haar? Lees dan ook de blog droog haar, zon

Tien gouden regels voor verantwoord zonnen

  1. Een zonnebankkuur kan bestaan uit 6 tot 12 zonnebaden. Zes kuren per jaar is wel het maximum. Gun je huid na elke kuur een rustperiode van minstens 4 weken. 1 maand kuur, 1 maand rust. ( ook niet in de zon gaan!)
  2. Begin een nieuwe kuur, dan wacht je na je 1e zonnebad 48 uur.
  3. Tussen volgende zonnebaden wachttijd van 24 uur.
  4. Gebruik je medicijnen? Overleg dan met je arts voor je een zonnebankkuur doet.
  5. Maak de huid voor je zonnebad schoon. Gebruik je make-up, dan de huid 3 uur van te voren reinigen.
  6. Gebruik speciale producten voor onder de zonnebank.
  7. Ongewenste reactie? Stop dan de kuur en ga naar je arts, als de klachten niet binnen korte tijd verdwijnen.
  8. Wordt de huid rood en strak? Verander dan je kuurplan en ga korter onder de zonnebank.
  9. Bescherm je ogen altijd met een UV brilletje. Je kunt als je geen brilletje gebruikt sneller staar op de ogen krijgen.
  10. Gebruik geen bruin wordende spray of pillen in combinatie met een UV kuur.